Friulinox HICHEF

Friulinox uvedl na trh nového hráče do segmentu špičkové gastronomie, který zcela novým způsobem organizuje a optimalizuje pracovní toky v kuchyni s cílem dosažení nejvyšší úrovně kvality připravovaných pokrmů.

HiChef je jasnou odpovědí na neustále se zvyšující požadavky na kvalitu a efektivitu při přípravě a skladování potravin.

  • Šokové zchlazování
  • Šokové zmrazování
  • Rozmrazování s řízenou teplotou a vlhkostí
  • Stop-kynárna, řízené zrání těsta s přímou injektáží vlhkosti do prostoru
  • Nízkoteplotní úprava potravin (do +85°C)
  • Udržovací skříň – udržování potravin při výdejní teplotě
  • Vaření ve skleněných nádobách
  • Dehydratace – sušení
  • Tavení čokolády
  • Výroba jogurtů
  • Patentovaný systém vstřikování vlhkosti. (HMSP)
  • Systém odmrazování horkými plyny (DSP)
  • Standardní proplachovací hadice
  • Sterilizace vnitřního prostoru aktivními ionty (HI GIENEP) – „ozónová sterilizace!“
  • 7 „dotykový displej s vysokým rozlišením s ovládáním všech funkcí
  • Volitelný způsob konektivity zařízení
  • Program předchlazení prostoru.
  • Možnost kontinuálního programu.
  • Zařízení umí samo zvolit optimální průběh zchlazování (zmrazování) pro danou potravinu díky speciálnímu Friulinox softwaru pro zachování nutričních hodnot pokrmu.
  • Zařízení rozdělí zchlazovací (zmrazovací) cykly do několika postupových fází, ve kterých je vzájemně vyhodnocována teplota v prostoru skříně, teplota v jádře pokrmu a uplynulý čas dané fáze. Zařízení samo vyhodnotí proces snižování teploty a v případě, že teplota v jádře pokrmu již poklesla na úroveň fáze následující, je proces zchlazování (zmrazování) automaticky přepnut do následující fáze aniž by uplynul čas fáze předcházející. Tento proces se děje zcela automaticky bez zásahu obsluhy. Umožňuje přizpůsobit odebírání teploty z potraviny v závislosti na dané potravině což má zásadní vliv z hlediska systému HACCP a z hlediska nutričních vlastností potravin.
  • 4-bodová teplotní sonda (na objednání lze zaměnit za až 4 ks jednobodových sond)  pro měření teploty v jádře, u zmrazovacích modelů vyhřívaná.
  • Vyhřívání sondy uváděno v činnost uživatelem pouze v případě potřeby, což vede k nižší energetické náročnosti.
  • Automatická detekce použití sondy. Zařízení po zapnutí samo rozpozná, zda byla použita vpichová sonda a podle toho je proces zchlazování (zmrazování) řízen. Buď teplotou v jádře pokrmu nebo časovým HACCP programem.
  • Vnitřní paměť pro uložení zchlazovacích (zmrazovacích) programů. Po ukončení zchlazovacího (zmrazovacího) cyklu se zařízení zeptá, zda chcete cyklus uložit. Při příštím zchlazování (zmrazování) stejného pokrmu můžete průběh cyklu jednoduše opakovat dle údajů v paměti zařízení aniž by bylo potřeba používat sondu. Průběh cyklu však bude probíhat jako by byla sonda použita.
  • Uzpůsobeno pro centrální monitoring dat – přenos HACCP údajů do PC.
  • Automatický přechod do konzervační fáze v závislosti na ukončeném cyklu. Po zchlazovacím cyklu automaticky následuje chladící konzervační fáze, po zmrazovacím cyklu fáze mrazící
  • Možnost dodání agregátu s vodním chlazením
  • Možnost dodání s HACCP tiskárnou zaznamenávající průběh cyklů
  • Monobloková konstrukce
  • Dveře s ergonomickým madlem po celé jejich výšce s magnetickým celoobvodovým těsněním
  • Vnější i vnitřní plášť z ušlechtilé chromniklové nerezové oceli AISI 304 18/10 včetně vnějšího dna
  • Vnější povrch leštěn metodou SCOTCH-BRITE
  • Tloušťka izolace 60 mm,  systémem WBS (Water Based System) s vysokou hustotou bez látek FCKW, hustota 42 kg . m-3
  • Kompletně zaoblený vnitřní prostor pro jednoduchou a funkční údržbu, hlubokotažené spodní dno s odtokovým otvorem
  • Ventilátory s nepřímým proudem vzduchu
  • Automatické odmrazovací cykly
  • Solenoidový sací ventil
  • Teplotní ochrana kompresoru
  • Zastavení ventilátoru výparníku při otevření dveří mikrospínačem
  • Hermetické kompresory (polo-hermetické pro model HC34)
  • Ekologické chladivo R452A
  • Vysoce výkonné výparníky s multi-bodovými vstřiky
  • Al/Cu výparník s kataforetickou povrchovou úpravou netoxickými epoxidovými pryskyřicemi
  • Měděný kondenzátor s hliníkovými žebry s vysokou tepelnou účinností
  • Automatické odtávání a odpařování kondenzační vody bez potřeby dodatečné energie (s odporovou vložkou pro modely HC34)
  • Vnitřní kapacita pro umístění nádob a roštů v gastronormě (GN) i euronormě (EN)
  • Klimatická třída T – do teploty okolního prostředí + 43 °C. (modely s prosklenými dveřmi třída N)
  • Výškově stavitelné nohy z chromniklové oceli AISI 304 18/10
  • Aretace otevřených dveří při otevření nad 100° a samo-zavíracím mechanismem
  • Vyhřívané dveřní těsnění
  • Provedeno dle norem CE a  HACCP

Detailní informace

ŠOKOVÉ ZCHLAZOVÁNÍ –

Co nejrychlejší snížení teploty v jádře produktu na + 3 °C.
Omezením přirozeného odpařování zůstane vlhkost v
produktu.
Dokonalá regulace teploty v zařízení pomáhá udržovat
neporušené organoleptické vlastnosti produktu.

ŠOKOVÉ ZMRAZOVÁNÍ –

Co nejrychlejší snížení teploty v jádře produktu na hodnotu -18 °C.
Struktura a textura Produktu zůstane zachována. Obsažená voda vytvoří pouze mikrokrystalickou formu.
Proudem vzduchu o teplotě až – 40 ° C je tento cyklus schopen zachovat kvalitu čerstvých produktů v průběhu času.

ROZMRAZOVÁNÍ

Rozmrazování produktů probíhá rychle při neporušení
organoleptických i senzorických vlastností.
Rozmrazování při zachování maximální bezpečnosti
potravin dle norem HACCP.

NÍZKOTEPLOTNÍ PŘÍPRAVA POKRMŮ

Cyklus je rovněž použitelný v cukrářských provozech při
rozpouštění čokolády nebo kandování ovoce.
Jednoduše použitelný také při udržení teploty pokrmů
při výdeji a optimalizaci práce při přípravě a výdeji.

KYNÁRNA – ŘÍZENÉ ZRÁNÍ A UCHOVÁNÍ TĚST

Řízené kynutí těst se využívá v pekařské a cukrářské výrobě kontrolou a řízením teploty, vlhkosti a výměny vzduchu v závislosti na čase. Dosahuje se tím vyšší kvality těsta a eliminují se noční směny pekařů. Těsto se připraví během dne a vloží do zařízení, kde proces kynutí, třeba přes noc, je plně pod kontrolou. Proces kynutí je v určité fázi přerušen tak, aby mohl být dokončen ve správný okamžik a těsto bylo připraveno do pece v čase, který potřebujeme. Díky zařízení HiChef máte tuto funkci pro profesionály k dispozici i v restauračním a hotelovém provozu.

DALŠÍ MOŽNOSTI POUŽITÍ

Díky širokému rozsahu nastavitelných parametrů je využití zařízení HiChef opravdu velmi široké. Ať už je to možnost vaření ve skleněných nádobách, dehydratace, sušení produktů, tavení čokolády, výroba jogurtů, a pod.

Technické parametry

ModelRozměry (mm)Počet plechůNapětíPříkon
Friulinox HICHEF HC06790x750x8506230V/1Ph/50Hz1430 W
Friulinox HICHEF HC12790x850x132012230V/1Ph/50Hz2108 W
Friulinox HICHEF HC17790x850x180017400V/3Ph/50Hz4807 W
Friulinox HICHEF HC23790x850x195023400V/3Ph/50Hz7061 W
Friulinox HICHEF HC341100x1080x180034400V/3Ph/50Hz9986 W

Mám zájem o další informace k tomuto produktu

Vaše jméno (vyžadováno)

Váš email (vyžadováno)

Telefon (vyžadováno)

Město (vyžadováno)

Text zprávy

Antispam (opište následující text)

captcha

Odesláním formuláře souhlasíte se Zpracováním osobních údajů