
Gelato Festival Challenge Praha 3. 12. 2024
Vážení zákazníci,
Dne 3. 12. 2023 se uskutečnilo 3. národní kolo soutěže
GELATO FESTIVAL WORLD MASTERS - Gelato Festival Challenge 2024
pro Českou republiku.
I toto kolo proběhlo v prostorách firmy Almeco v Úvalech u Prahy, ve spolupráci s Carpigiani Gelato University.
Do semifinále pro Českou republiku postupují a semifinálovou "devítku" doplní tito soutěžící:
1. místo: Vít Obrdlík, Snová zmrzlina z Jihlavy, s příchutí „Maková s povidly“
2. místo: Martin Strnad, Zigolo Gelato z Plzně, s příchutí „"Pavlova" Ice Cream“
3. místo: Filip Knotek, Filipovo Gelato z Prahy, s příchutí „Almond Fusion“
Dalšími soutěžícími v tomto kole byli:
Dagmar Válová, Merhautovo pekařství z Benátek nad Jizerou, s příchutí „Pumpkin“
Jiří Suchan, Vanille z Prahy, s příchutí „Zakysaná smetana s javorovým sirupem a ořechy“
Zdeněk Pavlis, Zmrzlina z Kunětic z Kunětic, s příchutí „Pumpkin Seed Velvet“
Filip Havlíček, Fammi Gelato z Příbrami, s příchutí „Oriental Essence“
Jindřich Vojnar, ICEKRÁM z Trutnova, s příchutí „Krtkův dort“
Martin Bulva, Zmrzka z hor z Vrchlabí, s příchutí „Creme Brule“
Václav Mencl, Zmrzlina Dolní Podluží z Dolního Podluží, s příchutí „Mossy Dream“
Dušan Breicha, Budějcký vejminek z Českých Budějovic, s příchutí „Citrus Love“
Lukáš Taschner, PRAGELINA z Prahy, s příchutí „Luisa“
Vladimír Nikodém, Flora Gelato z Františkových Lázní, s příchutí „Spiced Pear“
Lukáš Schneider, U Zmrzlináře z Valtic, s příchutí „Creamy Ruby Chocolate with Raspberries“
Jaroslav Šabat, Šabatovo zmrzlinářství z Týnce nad Sázavou, s příchutí „Explosive Pistachio“
Jan Moučka, Cukrárna u Moučků ze Strančic, s příchutí „Royal Chantilly Alla Prugna“
Radek Pincel, Valgelato z Valtic, s příchutí „Hezky česky“
Eva Rezková, Adria Gold z Nivnice, s příchutí „Croissant Pistachio“
Úroveň soutěžících zmrzlin byla již tradičně vysoká a vybrat pouze tři nejlepší nebylo snadné. Děkujeme všem soutěžícím za účast, porotě za hodnocení a srdečně gratulujeme výhercům.
Krátké video z akce naleznete na tomto odkazu:
https://www.facebook.com/share
Držíme palce vítězům všech tří národních soutěžních kol, kteří se budou účastnit národního semifinále v Bologni, v sídle Carpigiani, v říjnu 2025. Z tohoto semifinále postoupí dva nejlepší, kteří budou reprezentovat naši zemi ve světovém finále soutěže Gelato World Masters v roce 2026.